Oumph bourguigon
4 portioner
400 g svamp
1 tinat paket oumph thyme & garlic
2 morot
2 palsternacka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl rött vin
4 dl vatten
1,5 msk brynt schalottenlökfond
1 msk mörk soja
4 msk tomatpuré
0,5 msk socker
2 krm liquid smoke
1,5 tsk timjan
0,5 tsk oregano
2 msk maizena
salt & peppar
olja att steka i
Dela svampen i kvartar och stek den på hög värme i olja. Haka gul lök och skär morötter och palsternackor i slantar. När svampen har släppt ifrån sig vätskan så lägg i grönsakerna, pressad vitlök, timjan, oregano och lite mer olja. Stek i 3-4 minuter. Pudra över maizena och rör runt. Häll på vin, vatten, fond, tomatpuré, soja, liquid smoke och socker. Låt grytan stå och småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar eller fond.
Stek under tiden på Oumph på hög värme så att den får bra med yta. Lägg ner bitarna i grytan.
Servera med mos.
Om du vill kan du förbereda grytan dagen innan med allt utom oumph.